Pressrelease

SEATTLE 26 januari 2018


Cutter & Buck expanderar sin koppling till Sverige med europeiska stjärnskottet i golf - Julia Engström!
 

Svenska golfsensationen Julia Engström har skrivit avtal med  Cutter & Buck som deras nya globala varumärkesambassadör. Engström, som blir 17 år i mars, kommer att bära Cutter & Bucks kläder under sin debut säsong på Ladies European Tour (LET), som börjar i Australien med Oates Vic Open. 

"Jag är stolt över att representera Cutter & Buck," säger Engström. "Annika Sorenstam är en person som jag beundrar mycket och hennes långa relation med Cutter & Buck gör den här nya möjligheten ännu mer spännande för mig."

Engström är en av Sveriges allra bästa amatörer genom tiderna och kvalificerade sig till LET i december och blev professionell den 1 januari, 2018. Hon avslutade sin amatörkarriär med en lång lista av framgångsrika prestationer och var världens bäst rankade 16-åriga spelare år 2017.

Engström skrev historia i juni 2016 när hon som 15-åring vann Brittiska Öppna Amatörmästerskapet som den yngsta spelaren någonsin. Hon slutade också på tredje plats i Girls’British Open och fick en plats i Junior European Ryder Cup Team.

Även om Engström är ”rookie” i LET i år, har hon erfarenhet på absolut högsta turneringsnivå. Som amatör spelade hon med de riktiga proffsen redan vid 13-års ålder och hon har tävlat i tre stora mästerskap, U.S. Women's Open, Ricoh Women's British Open och Evian Championship.

"Vi är mycket glada över att Julia Engström blir en del av Cutter & Buck-familjen, säger Cutter & Bucks VD Joel Freet. "Hennes amatörkarriär har varit fantastisk och vi ser fram emot att vara med på hennes spännande utveckling och resa som professionell spelare."

Hämta pressreleasen som pdf 

 

Om Cutter & Buck

Cutter & Buck grundades 1990 och är baserat i Seattle. Företaget utvecklar, tillverkar och distribuerar premiumkläder som uppfyller alla krav på en aktiv livsstil. Cutter & Buck har partnerskap eller licenser med NFL, NCAA, MLB, PGA of America, USGA, PGA TOUR och USTA med en expansiv produktlinje för golf-, företags-, och den professionella sportmarknaden. Cutter & Bucks produkter finns tillgängliga över hela världen i golf-, sport och modebutiker samt på cutterbuck.com.

Mediakontakt:
Jens Petersson
Cutter & Buck Sverige
0701-690504
jens.petersson@nwg.se